Kaksplus.fi

maanantai 24. huhtikuuta 2017

Muista tehdä sima - Granaattiomenasima

Muista laittaa sima tekeytymään! Tai ole muistamatta. Osta valmista simaa, se on hyvää sekin. Niin, tai ole ostamatta. Muistuttelen vain, koska siman täytyy antaa käydä sen muutaman päivän verran ja vappu lähenee kovaa. Lupauduin viemään naapuriin vapuksi simaa, joten tässä sitä ollaan. Simat on nyt kattilassa tekeytymässä, koska heitin talouden kaikki ämpärit noron jälkeen roskiin. Kivat.


Pyörittelen mielessä myös munkkien paistamista, mutta saa nähdä tuleeko toteutumaan. Mä oon vähän riskialtis ja oikeastaan oon vähän karttanut koko rasvan kanssa leikkimistä sen jälkeen kun vietin kolme viikkoa sairaslomalla uitettuani käteni kuumassa rasvassa. Saattaa olla, että luotan kaupan munkkeihin. Parhaat minimunkit saa Ikeasta. 


Me tehtiin tällä reseptillä ensimmäinen satsi simaa tekeytymään. Tää maistuu mainiolta jo nyt puolitiessä ollessaan. Mukavaa vaihtelua perinteisemmälle, sille tavalliselle simalle. Maku on varmasti vieläkin parempi, kunhan saadaan valmiiksi. 

Resepti Peggyn pieni punainen keittiö -blogista. Tuolta löytyy myös ohje simakakkuun!

4l vettä
2 sitruunan mehua
yhden granaattiomenan siemenet
250g fariinisokeria
250g hienosokeria
1/5 tl tuorehiivaa

1. Kiehauta vesi. Poista granaattiomenasta siemenet sekä mehu kulhoon. Lisää myös sitruunoiden mehu.
2. Sekoita sokerit ja kuuma vesi. Lisää sitten joukkoon granaattiomenan siemenet sekä sitruunamehu.
3. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liota hiiva pieneen määrään vettä ja kaada tämä juoman sekaan. 4. Peitä astia kannella, niin että kansi on raollaan. Anna olla huoneen lämmössä vuorokauden verran, jonka jälkeen pullota siivilän läpi. Lisää pulloihin teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Säilytä jääkaapissa. Älä kiristä korkkia vielä täysin kiinni.
5. Kiristä korkki kiinni noin vuorokauden kuluttua pullottamisesta. Sima on valmista noin 5-6 päivän päästä kun rusinat nousevat pintaan. Huoneenlämmössä valmistuu hieman nopeammin. 


Mitä ruokia teidän vappuun kuuluu? 

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä tosi hyvänmakuiselta. Meillä on jo jääkaapissa niin monta pulloa simaa, sitä perinteistä, ettei voi enempää tehdä mutta tuota ohjetta vois kyllä testata joskus myöhemmin. Kyllähän simaa voi juoda muulloinkin kuin vappuna! :D

    VastaaPoista
  2. Onpa jännä resepti kun granaattiomenaa, sellaista olis kiva maistaa. Mä ajattelin huomenna tehdä simaa. Perinteisesti viimetingassa :-)

    Meillä on ne perinteiset nakit ja perunasalaatti sekä simaa ja munkkeja. Ainakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihan meidän vappuherkuilta myös 😊🙌🏻 Ihanaa vappua!

      Poista
  3. Tätä pitää kyllä testata tänä vappuna :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥