Kaksplus.fi

perjantai 12. helmikuuta 2016

Vauvakuume

Tiedättekös kun vauvakuume iskee, se iskee kovaa. Se on kuumeista pahin ja röyhkein. Se ei jätä rauhaan eikä anna muille ajatuksille mitään saumaa. Näet vauvoja ja odottavia äitejä kaikkialla. Löydät itsesi vauvanvaateosastoilta ja raskaustestien tiirailufoorumeilta. Onko tässä jotain? Oih, on varmasti - huokaavat muut plussasilmät.   Joku palauttaa takaisin maan päälle toteamalla monta kummallista sanaa yhteen lauseeseen; haamuviiva, roskishaamu, väritön ja virheellinen.

Vauvakuumeeseen ei ole mitään muuta parannuskeinoa kuin vauva. Useimmat kuumeet menevät itsestään ohi tai jäävät toisen kuumeen jalkoihin, mutta ei tämä. Tämä pitää pintansa ja kuin hullun pakottaa sinut ostamaan jälleen yhden raskaustestin tai kolmannettoista vauvan sukat. Joku saattaa ottaa askeleensa tiukan matematiikan ja itsetutkiskelun pariin. Sitten on ne hyvät päivät ja huonot päivät kuukaudessa. Ovulaatiota meinaan. 

Mulla oli ennen plussaa raskaustestissä pieni, söpö sisustusarkku johon pikkuhiljaa ja vähissä äänin keräsin kaikkea söpöä vauvaroinaa. Lopulta se pieni ja söpö sisustusarkku muuttui kaapin alahyllyksi ja sen jälkeen kaapiksi. Siinä kaappivaiheessa tosin oli plussakin jo tehty ja Leon odotus hyvällä mallilla. Nyt ei enää yksi kaappi riitä. Lastenvaatehullu on aina lastenvaatehullu.

Vauvakuumetta aloin taktisesti tartuttamaan mieheen joskus kesällä 2014. Kyllä mies taisi jo tietää tätä ennenkin mihin soppaan lusikkansa on sekoittanut. Vaimomatskua tositarkoituksella nimittäin. En tiedä onko tää semmonen juttu, mitä se tykkäisi, että kerron blogissa, mutta kerronpa kuitenkin. Mies oli siis äidilleen joskus meidän tapailuaikoina sanonut, että mä oon hänen tulevien lastensa äiti. Ihanaa kun se tiesi ja sanoi sen ääneenkin. Täsä mä ny oon! Äiti.

Onko meillä siis vauvakuume? Yksi vauva meidän taloudesta jo löytyy (kaksi jos koirakin lasketaan), joten ei, ei meillä ole vielä vauvakuumetta. Leon kanssa meillä on kädet täynnä ja on mukavaa kun elämä alkaa olemaan myös muuta kuin sinappikakkavaippoja ja pukluharsoilla vuorattuja petipaikkoja. Parisuhde alkaa pikkuhiljaa olemaan taas parisuhde, yöt nukutaan ja päivät hymyillään. Meillä on hyvä näin. Meidän perhe on juuri sopivan kokoinen juuri nyt.

Milloin se vauvakuume sitten tulee? En tiedä. Ehkä jo ensi viikolla oon asiasta eri mieltä? Nyt kuitenkin nautimme tasapaksusta arjesta kolmen ihmisen ja yhden koiran perheenä.


Näin on täydellistä.

Onko vauvakuume? ;)

*pssst Tästä lisää vauvakuumeilua!

15 kommenttia:

 1. Jep *käsi nousee ylös* ;) Katsotaan mitä tapahtuu...

  VastaaPoista
 2. Hih aikas ihana ja rempseä kirjoitus <3 Tosin mä jo odottelin uutisia haaveissa olevasta pikkukakkosesta mutta ei ilmeisesti, ehkä sitten ensi viikolla ;D Mä kuumeilen toisinaan mutta kyllä nää kaks tyttöä repäisee mut takaisin maanpinnalle aika äkkiä, kolmas tulee joskus muttei vielä hetkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh no niin :'D saa nähdä mitä elämä tuo tullessaan. Ei kai näitä kannata liikaa suunnitella :) <3

   Poista
 3. kavala vauvakuume kun ei edes varoita saapumisestaan :D mutta ihanaa kun voi sanoa et nyt on hyvä näin :)<3

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka ihana kuva teidän perheestä! Mä en oikein vielä tiedä onko juuri minulla vauvakuume, mutta tohtori vähän kuitenkin miestä varoitteli =) olisi kiva kuulla mitä te olette ajatelleet, yhden lapsen vanhempina, niinkun isommassa määrässä. Jääkö yhteen vai toiseen vaiko enemmän, ja mitä ajattelet ikäerosta? Mikä olisi ihanne ikäero yms :) toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, kiitti :) voisin kirjoittaakin tosta! Ei mahdu kaikki yhteen kommenttiin :'D

   Poista
 5. Ihana kamala vauvakuume, ah onneks munkaan ei tarvii nyt kärsiä enää :D Toi vauvakuumeen tartuttaminen mieheen on kyllä vaikeeta, kun ei ne tajua samanlailla. Lähinnä vaan ihmettelee, mutta luulen et miehillä se vauvakuume iskee vasta sitten kun se vauva on oikeesti jo tulossa ja tajuavat että se on todellista. Miehillä on kyl helppo elämä kun ei ne ikinä murehdi turhia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Kyllä täällä vauvakuume oli alkuun niin ykspuolista :D Pitäis itekki välillä osata olla ressaamatta ja miettimättä liikoja..

   Poista
 6. Mulla on varmaan krooninen, mutta meidän lapset taitaa nyt kuitenkin olla tässä.<3

  VastaaPoista
 7. Täällä ihan sama fiilis :'D ei ole kertaakaan vielä ollut vauvakuumetta sitten Oliverin syntymän jälkeen :) haluan keskittyä nyt yhteen ja antaa hänelle kaiken! Vihdoinkin kun saa öitäkin nukkua ja parisuhde alkanut olemaan parisuhde niin ei kiitos :D
  Tai siis kerran oli...se tuli kun töissä oli todella raskas viikko, mutta kun elää järjellä eikä tunteella niin kyllä taas palattiin maanpinnalle :)

  Olen vieläkin itse sitä mieltä että Oliver saa olla ainokainen, tai JOS joskus niin se olisi sitten n. 6 vuoden ikäero. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä :) sama homma, viihdyn hyvin nyt yhden muksun äitinä. Joskus kyllä useammankin, mutta ei ihan vielä.. Isossa ikäerossa on myös puolensa. <3 toisaalta se kuus vuottakaan ei ole mikään mahdottoman iso. Onneksi ollaan aloitettu hyvissä ajoin ;)

   Poista
  2. Nimenomaan! :) tulee elettyä enemmän järjellä kuin tunteella tässä asiassa :D

   Poista

Kiitos kommentista! ♥